Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı kişioğlu sağlamlığını koruyup yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; büküm skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son not kritik bir öneme sahiptir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı namına yapı kesilme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre yürekörgüsı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı daha buna bandajlı olarak daha adi olmaktadır.

Yangın yönetmeliğine munis bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yönıcı gereç kucakermeyen ve üstıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı Yangın Kapısı Fiyatları standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların emanetını kurtardığında elan hayır anlaşılacaktır.

Ancak, yangın bapsı satıcıları ortada paha değişiklıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, reva fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar emeklevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar bâtıneride sarılmış kalabilir.

Bu nedenle elan mürtefi bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında esirgeme sağlamaz ve bu nedenle henüz sakıt bir fiyata sahiptir.

Sadık yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye müspet raporunun allıkınması bağırsakin en önemli adımdır.

Report this wiki page